2018 is voorbij. 2018 was voor onze commissie een succesvol en mooi jaar! We hebben een debatavond georganiseerd, waren actief tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen en kregen een nieuwe voorzitter. Een terugblik:

In januari kregen we een nieuwe columnist, Ardi Pierik, die maandelijks voor ons een column schrijft.

In maart regelden we vervoer richting de SGP-Jongerendag. We reden met een volle bus, die we samen met andere lokale commissies geregeld hadden, richting Utrecht. Ook was maart 2018 de maand van de gemeenteraadsverkiezingen. We hadden in Oldebroek een eigen jongerenkandidaat: Tom de Nooijer. We maakten een campagnevideo, schreven columns, maakten een flyer en gingen de straat op! Het resultaat stelt ons dankbaar: Tom werd gekozen in de gemeenteraad.

In april namen we afscheid van Maaike Wielink en kwam Martijn Witteveen om onze commissie te versterken.

Op 15 juni 2018 hielden we een debatavond over energie van de toekomst met Chris Stoffer (SGP) en Carla Dik-Faber (CU). We hadden een interessant debat o.l.v. Pieter Meijers (voorzitter commissie DOL). Aan het einde van de avond nam Tom afscheid van de commissie en droeg hij de voorzittershamer over aan onze nieuwe voorzitter: Jan van Hattem.

In augustus 2018 hadden we een interessant gesprek met de burgermeester van Elburg: Jan Nathan Roozendaal. Ook namen we deel aan een werkbezoek in Elburg.

In december 2018 regelden we een bus naar de Mars voor het Leven.

Ook organiseerden we in 2018 gastlessen op de Eben-Haƫzerschool (Oldebroek) en op de Ds. Baxschool (Doornspijk).